Am încercat 4 branduri diferite de șampon solid |Recenzie
Ce sunt șampoanele solide?
Prin procesare la rece
Prin compactarea unor ingrediente praf
Adică fix ce vă închipuiți: se iau niște ingrediente: iei mai multe ingrediente care-s prafuri sau fel de fel de granule, pui un pic de colorant să arate bine, un pic de ulei esențial să miroasă frumos, le amesteci bine, le pui in compactorul ăsta să aibă formă, țaca paca, ai făcut un șampon solid, te-ai prins?
Se deosebesc de cele din uleiuri prin aspect: primele sunt super netede și uniforme, astea din urmă sunt mai denivelate, nu neapărat aspre și se văd granulele pe ele.
Eu am încercat Balea DM, nu mai știu cât a fost. Oricum, sub 20 de lei. Aveți aici o poză, să vă faceți o idee cum arată. Ce am avut eu a fost versiunea cu vanilie. Clăbucea bine, curăța OK, dar lăsa părul aspru, cumva încărcat. Pentru multe persoane nu ar fi o problemă, nu a observat nimeni nimic zilele alea la mine (nu că am ieșit des din casă). Atâta doar că am avut toată viața păr moale. Sunt obișnuită să fie super fin și nu îmi place să i se schimbe mult textura.
Concluzia?
Șampoanele solide pot fi foarte bune, dacă sunt folosite corect. Dar, ca orice alt produs cosmetic, trebuie să testezi mai multe până să-ți dai seama exact ce ți se potrivește. Cu puțină răbdare, sigur veți găsi ceva pentru voi.
Eu, personal, am rămas la un șampon lichid, pe care îl iau de la Zero Waste în bidonaș de acasă. Îmi place acel șampon și mi se potrivește. Dar cu siguranță am să cumpăr un șampon solid să am în călătorii. Cel mai mare avantaj al lui este că îl poți căra oricând, oriunde, într-o savonieră. Și apoi, dacă cumpărați și nu vă plac drept șampon, vă spun cu mâna pe inimă că sunt geniale în rol de săpun.
Vă las mai jos o recenzie video la astfel de șampoane, poate vă ajută să luați o decizie.
Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.